Artesania Mallorquina

 

 

Des de sempre els arbres ens han proporcionat aliment, recer, fusta i calor. Des de temps immemorials, quan un arbre dels nostres camps moria, part d'ell seguia viu convertit en moble dins de ses nostres cases. Avui dia quan mor un arbre dels nostres camps, desapareix sense més per alguna xemeneia. Aquest és el nostre principal objectiu, volem que alguna cosa d'aquests arbres romangui sempre viu a la nostra llar.
En Artesania Mallorquina ens dediquem a la fabricació artesana d'objectes de fusta, intentant reproduir els objectes que s'usaven preferentment i tradicionalment a Mallorca, donant-los també nous usos adaptats als temps actuals.
En Artesania Mallorquina obrem principalment ses nostres fustes autòctones, com són s'ametller, s'alzina o el garrover. Ocasionalment i davant la impossibilitat d'obtenir matèries primeres de la illa, utilitzem fustes d'importació com el noguer o el pi oregón. Cal destacar que és molt difícil obtenir fusta d'ametllers procendentes de ses podes anuals de Mallorca i en canvi no hi ha cap dificultat en conseguir fustes assortides procedents d'altres continents i de diversos milers de quilòmetres d'aquí, amb tot el que això implica mediambientalment.
Volem esmentar que el obrat d'aquestes fustes, per la seva gran duresa, també produeix un desgast prematur de totes les eines del taller, com serres, discos, fulles, etc.
Sa nostra tasca inclou sa recerca d'informació en museus, associacions, publicacions, sa inestimable ajuda dels nostres majors i tota sa col · laboració que rebem. En especial volem esmentar els estris dels nostres pares i  que sense ells difícilment hagués estat possible donar llum a aquest projecte.
Procurem que la terminació des nostres articles sigui es més natural possible, mitjançant es polit fi i aplicació de ceres, ceres naturals i també ecològiques. Es que puguin tenir un ús manual s'acaben amb un lacat acrílic. Es articles destinats al contacte directe amb aliments es tracten únicament i exclusivament amb oli d'oliva ecològic.

Inici    Cuina    Decoració    Joiguines    Jocs    Regals    Contacte

Artesania Mallorquina